Today I’m going to share a tapa or petisco (portuguese word for tapa) and by this simple act honoring the whole purpose of this blog, quite serious guys. I started to make these little tortillas to recycle pasta leftovers, turns out the joke was on me, soon I was making pasta just to eat some of these tortillas. More great news, you can make them with any pasta leftover but my favorite is with simple pesto pasta. Enjoy!
Como fazer:
250gr pasta com pesto
Tomates-cereja cortados em quartos
6 ovos
150ml natas
Sal e pimenta
1-Misturar a pasta com os tomates;
Distribuir a massa por forminhas de muffins de silicone, pressionar bem a massa para que fique compacta.
2-Bater muito bem os ovos com as natas e temperar com sala e pimenta.
Verter os ovos sobre a massa até que esta fique totalmente coberta.
3-Levar ao forno a 190ºC cerva de 30 minutos. Servir frio ou quente
Distribuir a massa por forminhas de muffins de silicone, pressionar bem a massa para que fique compacta.
2-Bater muito bem os ovos com as natas e temperar com sala e pimenta.
Verter os ovos sobre a massa até que esta fique totalmente coberta.
3-Levar ao forno a 190ºC cerva de 30 minutos. Servir frio ou quente
How to:
250gr pesto pasta
Sliced cherry tomatoes
6 eggs
150ml cream
Salt and pepper
1-Mix the pasta with the tomatoes;
Place the pasta in muffins silicone molds and press them.
2-Whisk the eggs with the cream and season with salt and pepper;
Pour over the pasta.
250gr pesto pasta
Sliced cherry tomatoes
6 eggs
150ml cream
Salt and pepper
1-Mix the pasta with the tomatoes;
Place the pasta in muffins silicone molds and press them.
2-Whisk the eggs with the cream and season with salt and pepper;
Pour over the pasta.
3-Take it to the oven at 190ºC for about 30 minutes, serve warm or cold
Que maravilha, ia já uma trinca para completar o meu almoço!
ResponderEliminarAcabei dedescobrir o seu blogue e fiquei fã!!
ResponderEliminarVou levar esta receita comigo:)
Manuela
Blog Cem Manias